• Χωρίς κατηγορία
  • 0

Αισθητά χαμηλότερη μέση θερμοκρασία το 2015

Μετά την παρουσίαση της διακύμανσης της θερμοκρασίας κατά το έτος 2014 το μέλι Κόνιτσας σας παρουσιάζει την σύγκριση των μέσων θερμοκρασιών κατά τους πρώτους 3 μήνες των ετών 2014 και 2015. Συνοπτικά παρατηρείται σαφώς χαμηλότερη μέση θερμοκρασία το 2015 μέχρι στιγμής ενώ παρατηρήθηκαν και κάποια «ακραία» διαστήματα με την μέση θερμοκρασία 24ώρου να είναι κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου. Οι γραφικές παραστάσεις έχουν δημιουργηθεί από τις μέσες τιμές κατά την διάρκεια του 24ώρου και όχι από τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να τα έχει υπόψη του ο μελισσοκόμος και να τα συνδυάσει ( ενδεχομένως ) με την εμφάνιση ανθοφοριών, την έξαρση της σμηνουργίας, την κατάσταση των μελισσιών, απώλειες  κτλ ώστε να αρχίσει να γίνονται χρήσιμα τα στοιχεία που καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί. Οι τιμές έχουν καταγραφεί από τον μετεωρολογικό σταθμό «Μέλι Κόνιτσας» στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, αλλά αντιπροσωπεύουν την τάση που επικράτησε στην ευρύτερη περιοχή όσον αφορά τις διακυμάνσεις.

{adinserter Meli_post}

Αν κάποιος θέλει να αναφέρει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις ανθοφορίες, θα είχε ενδιαφέρον να γράψει κάποιο σχόλιο. Η δική μου αίσθηση είναι πως σε σχέση με πέρυσι οι ανθοφορίες τον Μάρτη ήταν περίπου 10-15 μέρες πίσω. Επίσης η έναρξη της γέννας άρχισε περίπου στα μέσα Ιανουαρίου και τις 2 χρονιές. Οτιδήποτε καταγραφεί ( σαν ημερολόγιο ) μπορεί να φανεί χρήσιμο στο πέρασμα του καιρού.

σύγκριση-θερμοκρασιών-14-15

Η ημερήσια καταγραφή των μέσων θερμοκρασιών. Το 2015 είχε διαστήματα όπου η μέση θερμοκρασία 24ώρου ήταν κάτω από το μηδέν.

{adinserter Meli_post}

σύγκριση-θερμοκρασιών

Η μέση θερμοκρασία μήνα, δείχνει πως το πρώτο τρίμηνο έχουμε περίπου 2,5 βαθμούς κεσλίσου χαμηλότερη μέση θερμορασία σε σχέση με το 2014

{adinserter Meli_post}

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *