αγονιμοποίητη-βασίλισσα

Αγονιμοποίητη βασίλισσα ( παρθένα ) – Φωτό και βίντεο

Όπως είναι γνωστό όταν φτιάχνουμε ένα νέο μελίσσι στο οποίο περιμένουμε να εκκολαφθεί μια νέα βασίλισσα, το αφήνουμε στην ησυχία του ώστε να πάνε όλα καλά! Αφού το έχουμε χωρίσει όπως πρέπει και έχει προμήθειες δεν χρειάζεται να το ανοίξουμε για κανένα λόγο μέχρι να περάσει τόσος καιρός ώστε να γεννήσει η νέα βασίλισσα. Αν ανοίξουμε το μελίσσι νωρίτερα υπάρχει περίπτωση να προκύψει πρόβλημα όσον αφορά την νέα βασίλισσα αφού ίσως «τρομάξει», στην συνέχεια τρέξει στα πλαίσια με αποτέλεσμα οι μέλισσες να την θεωρήσουν «ξένο σώμα» και να την σκοτώσουν. Πράγματι υπάρχει αυτή η περίπτωση.

Η περιέργεια όμως μερικές φορές είναι ανίκητη. Ήθελα να δω πόσο πιο μικρή και δυσεύρετη είναι η νέα βασίλισσα. Ένα νέο μελίσσι με 2 πλαίσια ήταν η κατάλληλη περίπτωση. Με πολύ αργές και απαλές κινήσεις, χωρίς καπνό βρήκα την νέα αγονιμοποίητη – παρθένα βασίλισσα η οποία ήταν λίγο μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες μελισσούλες και κινούταν με χάρη και ηρεμία πάνω στα πλαίσια. Οι εργάτριες είχαν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για την γέννα της νέας βασίλισσας, καθώς είχαν καθαρίσει σχεδόν ένα μικρό κυκλικό χώρο ώστε όταν η βασίλισσα είναι έτοιμη να γεννήσει, να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση! Καθόλου δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία του φακού της φωτογραφικής μηχανής. Απλώς βάζω 2 φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο, για λόγους περιέργειας και πληρότητας. Τώρα μένει να γεννήσει ώστε να σημαδευτεί αμέσως με πράσινο χρώμα, το χρώμα του 2014! Για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν να σημαδεύουν τις βασίλισσές τους, αυτά τα μικρά μελίσσια είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αρχίσουν. Πλέον έχω όλες τις βασίλισσες σημαδεμένες ( δεν είναι και πολλές ) και ο τρόπος που κάνω τους χειρισμούς, έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο!

Η βασίλισσα αυτή λοιπόν είναι 1 ημέρας! Τώρα θα πρέπει να ωριμάσει, να περιμένει για μια μέρα με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες και να βγει από την κυψέλη ώστε να συνευρεθεί με όσα αγόρια ( κηφήνες ) χρειαστεί ώστε να γυρίσει πίσω γόνιμη και έτοιμη να ξεκινήσει την δική της, στην ουσία αποικία! Το παρακάτω βίντεο δείχνει χαρακτηριστικά πως γονιμοποιείται η νέα μας βασίλισσα.

Βαθμολόγησε αυτό το άρθρο, πόσο χρήσιμο σου φάνηκε ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *